tiistai 22. heinäkuuta 2014

#somesovellusesittely #twitter #voikotätäoppia #eiymmärrä #twiittwiit #liianvanhavissiinSiinäpä sitä, nykyajan kieltä. Jossain vaiheessa vanhasta tutusta risuaidasta tuli hashtag ja sen jälkeen koko elämä on hashtag sitä ja hashtag tota. Hashtagiin törmää nykyään joka puolella, mutta itse yhdistän sen alun perin Twitteriin ja niinpä päätin tehdä somesovellusesittelyn mikroblogipalvelu Twitteristä.

Twitterissä rekisteröityneet käyttäjät julkaisevat enintään 140 merkkiä sisältäviä viestejä eli twiittejä. Hassua, kun aikoinaan matkapuhelimella pystyi lähettämään enintään 160 merkkisiä viestejä, mutta pikku hiljaa merkkien määrä kasvoi kasvamistaan, kun eihän tuo 160 merkkiä riittänyt mihinkään. Nyt ihmiset liittyvät joukolla palveluun, jossa he pääsevät lähettämään näitä miniviestejään maailmalle. Twitterissä käyttäjät seuraavat toisiaan. Seuraamalla jotakuta, tilaat hänen kirjoittamansa twiitit itsellesi. Twitterissä on etusivu, jolla omat ja tilatut twiitit muodostavat twiittien virran. Toisen twiittiin voi vastata ja omassa twiitissä voi mainita muita käyttäjiä @-merkin avulla.

Uskaltauduin luomaan itselleni Twitter-tunnukset, mikä luonnollisesti on tehty hyvin helpoksi. Rekisteröityminen lähtee liikkeelle sivulta www.twitter.com. Rekisteröitymiseen tarvitaan koko nimi, sähköpostiosoite sekä salasana. Näiden jälkeen palvelu pyytää antamaan käyttäjätunnuksen, jota pääsee myöhemmin vaihtamaan. Jotta hommassa pääsee eteenpäin, haluaa Twitter helpottaa uuden henkilön verkostoitumista. Ensimmäiseksi pitää valita 5 henkilöä, joita alkaa seuraamaan. Henkilöiden jälkeen pääsee vielä valitsemaan esimerkiksi musiikkiin, matkailuun, uutisiin tai urheiluun liittyviä twiittaajia. Eikä seurattavien lisääminen jää vielä siihenkään, vaan seuraavaksi haetaan kontakteja sähköpostin osoitetietojen avulla. Kun oma säälittävä verkostoni oli koottu (en tarkoita, että yksikään seurattavistani olisi säälittävä, mutta seurattavieni lukumäärä on säälittävä), pääsin lisäämään profiilikuvan. Twitter on tehnyt valmiiksi myös ensimmäisen twiittini, joten sellainenkin on nyt nähnyt päivänvalon.

Jokunen tunti vierähti Twitteriä ihmetellessä, mutta ei sen salat nyt oikein auennut. Yksi somemahdollisuus ja koukutus jälleen lisää. Twitter menee vähän samaan kastiin kuin blogit eli en ymmärrä, mistä löytää aikaa toisten mielipiteiden lukemiseen ja niiden kommentoimiseen. En toki teilaa sovellusta ensi istumalta, vaan yritän tutustua palveluun paremmin ajan kanssa ja olla aktiivinen. Löysin aivan älyttömän hyvän oppaan Twitterin käyttöönottamiseksi: Twitter-opas vasta-alkajille. Suosittelen jokaista lukaisemaan läpi, jos Twitter-maailma on vielä vieras. 

Uskoisin, että yritykset pystyvät hyödyntämään Twitteriä ennen kaikkea saamalla näkyvyyttä, mutta onnistuakseen tässä, yrityksen on oltava Twitterissä aktiivinen. Hallitakseen kaikkia mahdollisia somekanavia ja hyötyäkseen näistä, yritysten olisi syytä harkita jo somevastaavan palkkaamista. 

Oletko sinä jo Twitterissä? Kerro ihmeessä vinkkisi vasta-alkajalle, jotta minäkin osaisin hyötyä palvelusta paremmin! :)

1 kommentti:

  1. Kiitos opaslinkistä. Olen vasta-alkaja ja siksi kaikki opastus on tarpeen :). Tämän vuoksi en myöskään kykene sinulle vinkkejä antamaan. Loin itselleni Twitter-tilin uteliaisuuttani, koska seurasin puolisoni twiittailua sivusta ja halusin ymmärtää paremmin hänen viettämäänsä aikaa tämänkin viestintäkanavan parissa. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että jostakin pitäisi löytää aikaa Twitterin, kuten muidenkin some-sovellusten käyttöön, mikäli haluaisi niistä asianmukaisen hyödyn. Motivaatio pitäisi myös olla riittävä, jotta aikaa ottaisi jostakin muusta tekemisestä.

    VastaaPoista