lauantai 24. toukokuuta 2014

Little steps to the aweSOME world

Nyt on aika elämäni ensimmäisen postauksen. Perustin tämän blogin osana Haaga-Helian Sosiaalinen media tutuksi -kurssia. Kurssin ideana on tutustua yhteisölliseen mediaan sekä sen mahdollisuuksiin vuorovaikutuksen kehittämisessä ja ylläpitämisessä. Lisäksi tavoitteena on käyttötaitojen sekä tietämyksen ja ymmärryksen lisääminen.

Halusin ottaa kesäksi pari kevyttä kurssia ja ajattelin, että Facebookia vuosia käyttäneenä suoriudun tällaisesta kurssista leikiten. Todellisuus iski vasten kasvoja, kun tutustuin kurssin tehtäviin ja ohjeisiin. Ensimmäinen reaktioni oli, että olen pudonnut paljon puhutun some-ilmiön kyydistä niin auttamattomasti, että sitä välimatkaa ei yhden kesäkurssin aikana kurota umpeen. Kaiken lisäksi olemme lähdössä toukokuun lopulla Euroopan reissulle perheen kanssa, joten aika ei tulisi riittämään käytännössä täysin vieraan asian opetteluun (some oli sittenkin vähän enemmän kuin pelkkä Facebook). Hetken asiaa sulateltuani tein päätöksen: en pääse somea karkuun välttelemällä sitä, koska some on tullut tänne jäädäkseen. Koska kurssi on virtuaalikurssi, sen suorittaminen onnistuu missä päin maailmaa tahansa. Päätin tarttua härkää sarvista ja yhdistää nämä kaksi erilaista matkaa.


Vuoden 2012 reissulta: Domburg, Hollanti


Tämä blogi kertoo siis matkasta sosiaalisen median maailmaan sekä perheemme ensimmäisestä automatkasta Eurooppaan. Olemme toki reissuja tehneet ennenkin, mutta ensimmäistä kertaa matkanjohtajana toimii yhdeksän kuukauden ikäinen esikoisemme, joka esiintyy blogissa nimellä Ama. Kurssin osalta tavoitteeni on laajentaa tietämystäni sekä osaamistani somen osalta. Blogin tarkoituksena on kertoa näiden tavoitteiden toteutumisesta sekä välittää tunnelmiamme tien päältä.

Kurssi on nyt startattu ja seuraavaksi keskitymme starttaamaan lomamatkamme. Lähtö on ylihuomenna eikä ensimmäistäkään asiaa ole sen eteen vielä tehty. Pieni paniikki huhuilee jossain korvan juuressa, mutta mieli on rauhallinen. Kyllä se tästä, pienin askelin...

4 kommenttia:

  1. Tervetuloa kurssin blogiyhteisöön. Lisäsin sinut ryhmään 3. Ryhmän osoite on http://mallit.blogspot.fi/. Lue kurssikavereidesi blogeja ja kommentoi. Ole aktiivinen. Tämän lisäksi odotamme tietysti Aman reissukokemuksia kurssitehtäviesi lisäksi.

    VastaaPoista
  2. Sinulla on mielenkiintoinen asetelma. Tarinan ainekset. Matka, Eurooppa ja pieni lapsi. Odotan mielenkiinnolla postauksiasi.

    VastaaPoista
  3. Näin heti ensisilmäyksellä että tässä on yksi joka osaa kirjoittaa hyvää tarinaa! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kannustavista kommenteista! Jännitti kovasti aloittaa blogin kirjoittaminen, mutta nyt tuntuu rohkaisevalta jatkaa.

    VastaaPoista